DORDRECHT – Het Orpheus Ensemble uit Dordrecht blijft ook in corona-tijd actief en gaat als eerste klassieke koor in Dordrecht virtueel met het vrolijke Mi Vida, Mi Canción, een Spaans/Engels stuk van Jay Althouse. Het uitstel van het Argentijnse concert weerhield het koor niet van zingen. Integendeel. Op initiatief van dirigent en pianiste Caecilia Boschman besloot het 105-jarig koor een van de stukken uit dit concert virtueel uit te voeren. Een uitdaging die koorleden en dirigent met veel enthousiasme aangingen. En met veel plezier. 

Live repeteren was al geruime tijd niet mogelijk. Zoom-repetities bleken niet voor iedereen haalbaar. Koorleden studeerden de muziek daarom thuis in en maakten opnamen van zichzelf. Zij maakten daarbij gebruik van een begeleidingstrack en door de dirigent ingezongen partijen per stemgroep. Waar nodig stonden dirigent en koorleden elkaar natuurlijk bij, want voor alles is een eerste keer…En toen was het zover; Caecilia Boschman voegde met veel enthousiasme alle ingestuurde filmpjes en opnames samen tot een fantastisch resultaat. Een liveconcert laat nog even op zich wachten, maar het Orpheus Ensemble heeft van zich laten horen. En nieuwe initiatieven staan alweer op stapel, dus van stilzitten is nog steeds geen sprake.

Natuurlijk zijn nieuwe koorleden welkom. Orpheus Ensemble is een gemengd koor dat bestaat uit ruim veertig enthousiaste leden en vaak ook meerdere projectleden. Info op de website.