ZWIJNDRECHT – Zaterdag staat de wedstrijd Groote Lindt-IJsselmonde op het programma, aftrap 14.30 uur op Sportpark Bakestein. Voor Grootte Lindt is het zaak punten te pakken en afstand te nemen van de onderste plekken in de derde klasse D. De Zwijndrechtse voetballers verloren afgelopen zaterdag bij LMO met 2-1, maar het vertoonde spel biedt absoluut vertrouwen en perspectief. Vooral in de tweede helft deed de ploeg van de vanwege een positieve coronatest afwezige trainer Randall Neeskens niet onder voor de Rotterdamse subtopper. (Archieffoto: Michel Sterrenberg)

Neeskens hoopt komende zaterdag weer in de dug-out te zitten. “Ik voel me nog niet topfit, heb lichte klachten, maar ik ben ook niet erg ziek. Ik hou me aan de coronaspelregels en zit in quarantaine. Via mijn werk in de kinderopvang word ik normaal gesproken twee keer in de week getest. Als ik donderdag negatief test en klachtenvrij ben, mag ik uit quarantaine. Afgelopen zaterdag heb ik de wedstrijd bij LMO gevolgd via de regionale radio omroep Atos. Dat is natuurlijk erg vreemd, maar het kon niet anders. Van mensen die geweest zijn begreep ik dat we niet kansloos waren. Martijn Stoop en Marcel Walters vervingen mij. Ik heb met allebei gevoetbald en zij pakken het goed op. Daar maak ik me geen zorgen over. Ook gisteren verzorgden zij de training. Thuis zitten op een wedstrijddag is echt heel raar. Je weet je geen raad, ik heb zelfs nog even overwogen om stiekem te gaan kijken, maar dat kan natuurlijk niet”, aldus de bevlogen trainer.

Neeskens heeft er alle vertrouwen in dat zijn manschappen zich gaan handhaven. “We trainen goed en de sfeer in de ploeg is uitstekend, dus daar ligt het allemaal niet aan. Nu wordt het tijd dat we onszelf gaan belonen met overwinningen.  Deze competitie is zwaarder dan wat we de laatste jaren gewend waren in district Zuid. Als je kijkt naar de stand is de wedstrijd tegen IJsselmonde belangrijk. Win je, dan neem je wat afstand van de onderste ploegen. De week daarna moeten we op bezoek bij Nieuwerkerk en dat is volgens mij de gedoodverfde kampioen.”

Programma

Zaterdag 26 februari

Tweede Divisie

ASWH-Excelsior M.

1B

Heerjansdam-Papendrecht

Nieuw Lekkerland-Oranje Wit

2D

Sparta amateurs-Pelikaan

2E

VVGZ-NSVV

2F

Wieldrecht-EBOH

Drechtstreek-Roda Boys

3C

Dubbeldam-Streefkerk

DFC-Alblasserdam

3D

Groote Lindt-IJsselmonde

4E

ASH-IFC

GSC/ODS-SSW

 

Zondag 27 februari

3B

HOV-RCD

Slikkerveer-GSC/ODS

Irene’58-Emma

Dubbeldam-Charlois