DORDRECHT – Komende maandag staat in de derde klasse B de wedstrijd Dubbeldam-Steeds Hoger op het programma. Op de Schenkeldijk wordt om 14.00 uur afgetrapt. De Dubbeldammers zijn met vier overwinningen op rij aan een goede serie bezig. Door die zegereeks kruipen de zwart-witten richting de subtop van de derde klasse. Steeds Hoger bevindt zich op de voorlaatste plaats met slechts tien punten. Wat daarbij opvalt, is dat er in Rotterdam wel met ruime cijfers van Dubbeldam werd gewonnen: 3-0. Een goede reden voor revanche voor de ploeg van trainer Ries Fok. (Archieffoto: Michel Sterrenberg)

“Die wedstrijd in Rotterdam herinner ik nog goed”, stelt Fok, die na een aantal jaren Stadspolders kort geleden terug naar Dubbeldam verhuisde. “Dat was qua spel echt een dieptepunt. We hadden daar een totale offday. Ik schaamde me toen om al die vrijwilligers die echt alles voor hun cluppie over hebben onder ogen te komen. Maar de ene nederlaag is de andere niet. Gisteren verloren we van SC Gastel, maar we speelden erg goed. Dan ben ik niet teleurgesteld, maar trots op mijn jongens. Ze voerden uit wat we wilden, maar soms gaat die bal er gewoon niet in. De trainer van Gastel gaf ons ook complimenten en dat was terecht. Na de wedstrijd was mijn ploeg in mineur, maar ik niet. We waren met een partybus en ik vertelde mijn jongens dat ze niet down hoefden te zijn. Koppies omhoog en met een lach en een drankje de bus in was mijn boodschap.”

“Ik vind echt dat Dubbeldam als vereniging goed bezig is”, vervolgt Fok. “Zoals je weet zijn we volop bezig met de nieuwbouw en het lijkt erop dat dit heel de club een positieve boost geeft. Van de jongste jeugd tot het eerste elftal werken we met een voetbalplan. Daar voel ik me goed bij. Ik heb een goed contact met Wim Wouters, die het tweede traint. Daar lopen een paar jongens die echt nog wel stappen gaan maken. Dat geldt ook voor de junioren onder negentien. Er loopt hier zat talent rond en de wil om er wat van te maken is er zeker.”