DORDRECHT – Deze week staat de wedstrijd EBOH tegen Tricht centraal in de rubriek Wedstrijd van de Week. Op de Schenkeldijk wordt zaterdag om 14.45 uur afgetrapt. Beide teams kenden een slechte generale. EBOH verloor met 3 – 1 bij Altena, Tricht moest op eigen veld het onderspit delven tegen GJS. Op EBOH is dit seizoen geen peil te trekken. De ploeg van de trainers Patrick Stok en Jeffrey Monster presteert ronduit wisselvallig, maar is nog altijd in de race om aan het einde van dit seizoen de nacompetitie in te gaan. Met nog acht wedstrijden te spelen staan de rood-zwarten op de derde stek in de tweede klasse F, een positie die waarschijnlijk recht geeft op een vervangende periode. (Archieffoto: Michel Sterrenberg)

“Het is elke week puzzelen om de opstelling rond te krijgen,” vertelt EBOH-trainer Patrick Stok. ”Onze selectie was al smal, maar doordat er een tijd niet gevoetbald kon worden door corona is het programma loodzwaar. Normaal hadden we nog wel eens een zaterdag vrij, maar nu niet. Veel jongens hebben een gezin en die willen ook wel eens een weekendje weg. Die absenties gevoegd bij blessuregevallen breken ons nu op. We vullen dat aan met jongens uit het tweede en passen jeugdspelers in. Wij moeten die derde plek proberen vast te houden en de druk op de eerste twee erop houden. De laatste vier wedstrijden zijn finales. We krijgen dan Wieldrecht, Wilhelmina 08, SVW en Roda Boys/Bommelerwaard. Daarna zien we wel waar we staan. Hopelijk op een nacompetitieplek.”

Stok heeft samen met Jeffrey Monster al wel bijgetekend voor volgend seizoen. Monster combineert zijn assistent trainerschap met zijn opleiding oefenmeester 3. “De samenwerking met Jeffrey loopt prima. Ik kan wel zeggen dat we vier handen op één buik zijn. We zijn andere persoonlijkheden, maar onze ideeën over voetbal zijn hetzelfde. René Ebbers is volop bezig om de selectie voor volgend seizoen rond te krijgen. Jordi Fok gaat naar Oranje Wit en Ricardo van Yperen, die in Tilburg woont, en Stephen Emelina twijfelen of ze wel doorgaan. Daar zijn we mee nog mee in gesprek. Er komen ook wat jongens bij, dus ik ga ervan uit dat we volgend seizoen weer een goed elftal kunnen opstellen.”