DORDRECHT  – De wereld rond in tachtig dagen. Wie kent het verhaal dat Jules Verne in 1873 schreef niet?  In zijn boek gaat de rijke Engelsman Phileas Fogg een weddenschap aan om in tachtig dagen de wereld rond te reizen. Samen met zijn rechterhand Passepartout reist hij per trein, boot, luchtballon en zelfs op een olifant.

 

Theatergezelschap Inter Amicos brengt nu een bewerkte versie van het verhaal. Dit keer is het niet Phileas Fogg, maar de coach van een voetbalteam die de weddenschap aangaat. Geholpen door zijn spelers en de kantinebaas gaat hij de uitdaging aan. Net als Fogg krijgt de voetbalcoach een hoop te overwinnen. Maar of het in deze versie ook lukt?

De bijzondere voorstelling met veel verschillende rollen, prachtige kostuums en decor, is een jubileumvoorstelling van Inter Amicos. Vorig jaar kon het 125 jaar oude theatergezelschap geen grote voorstelling organiseren vanwege corona.

 

Familievoorstelling

De wereld rond in tachtig dagen is een vrolijke en spannende familievoorstelling voor iedereen vanaf 9 jaar, die vrijdag 17 juni om 20.00 uur in première gaat. De voorstelling wordt daarna nog vier keer gespeeld. Op zaterdag 18, vrijdag 24 en zaterdag 25 juni om 20.00 uur. Op 25 juni is de voorstelling ook te zien om 14.00 uur; steeds in Theater Inter Amicos aan de Christiaan de Wetstraat 2a. Voor meer informatie en reserveren: www.ia-dordt.nl of bellen naar 078-6138507 (tussen 18.00 en 19.00 uur). Lees ook het interview in de Plusser die deze maand uitkomt.