ZWIJNDRECHT – Dat de Binnenvaartdagen Zwijndrecht 2019 een vervolg zouden krijgen, was gezien het succes vanzelfsprekend. Om het jaar zo’n evenement, vond de organisatie. Dat werd drie jaar, maar daardoor heeft de organisatie wel alle tijd gehad om nog flinker uit te pakken op 9, 10 en 11 september.

Op vrijdag 9 september om 12.00 uur wordt het evenement, dat in 2019 rond de 15.000 bezoekers trok, geopend door burgemeester Hein van der Loo en een vertegenwoordiger van Koninklijke Binnenvaart Nederland. De Aalmoezenier zal zeker dit moment kiezen om de binnenvaart en haar publiek met rivierwater ‘in te zegenen’.

Groter

Het evenemententerrein is uitgebreid van locatie Crescent tot en met het Veerplein. Leerlingen van circa tien scholengemeenschappen komen bekijken of de binnenvaart met al zijn diversiteit, techniek en duurzaamheid in hun toekomstige carrière past. Een flink aantal maritiem gerelateerde bedrijven presenteert zich voor de werving van medewerkers. Ondernemers en bedrijven laten hun product zien of de kennis die ze in huis hebben. Veertien schepen, groot en klein, liggen hier en daar voor wal ter bezichtiging. Naast de vele stands is er vermaak in de vorm van onder meer een duiktank, Formule 1-simulator, draaimolen en flightboard, er zijn show- rondvaarten en een pendeldienst naar het Binnenvaartmuseum. Het podium is drie dagen bezet door koren en onder meer de Wannebiezz, OG3ENE en Joël Borelli. Natuurlijk zijn ook de hapjes en drankjes geregeld.

Sponsoren

Er staan inmiddels 75 sponsoren achter de Binnenvaartdagen, waaronder het Ondernemersfonds Zwijndrecht en Stichting Vrienden van de Binnenvaart (VVDB), een nog jonge stichting die onder meer  voorlichtingsevenementen organiseert, faciliteert en ondersteunt om jongeren te interesseren in en begeleiden naar beroepen in de maritieme sector.

Meer info op www.binnenvaartdagen.nl, Facebook en Instagram.

Organisatoren Jan van Laar, Piet de Bruin en Rutger Hoogerwerf.