DORDRECHT – De mini’s en de walking footballers van GSC/ODS houden komende zaterdag open huis. Iedereen die jonger is dan 7 jaar of juist ouder dan 54 jaar kan morgen vrijblijvend meedoen. Het evenement, dat vorig jaar voor het eerst gehouden werd, is bedoeld om oud en jong te motiveren tot bewegen.

Tussen 10.30 en 11.30 uur spelen de oudste voetballers van de club een demonstratiewedstrijd walking football. Tegelijkertijd zijn de allerjongsten actief op wat binnen de club Mini’s Day genoemd wordt; speciale trainingen en wedstrijdjes die er op gericht zijn om onder meer motoriek en traptechniek van kinderen onder 7 jaar (verder) te ontwikkelen.

Bijna zes jaar geleden startte de club op het sportpark Stadspolder Mini’s Day met een paar kinderen van 4 en 5 jaar, maar dat groeide al snel uit tot een grote groep, die nu jaarlijks zorgt voor doorstroming naar nieuwe jeugdteams. Kinderen die op proef een keertje mee willen doen kunnen zaterdag ‘gewoon’ komen. Ouders kunnen info krijgen via jeugd@gscods.nl.

Met walking football is GSC/ODS vier jaar geleden begonnen en inmiddels is de club in deze categorie de grootste in Dordrecht. Elke maandagochtend en donderdagavond zijn de ‘oldstars’ actief. Ook voor 54-plussers geldt dat ze zaterdag vrijblijvend mee mogen doen, of alleen komen kijken of deze vorm van sporten iets voor hen is. Walking football is bij uitstek geschikt voor ouderen die graag voetballen, maar geen zin meer hebben in gedraaf en lichamelijk contact. Het spelletje kent regels, die er op gericht zijn om het plezier te verhogen en de kans op blessures juist te verminderen.