DORDRECHT – Bij Pictura worden zaterdag 3 september om 17.00 uur twee nieuwe tentoonstellingen geopend: Figure It Out en Passenger.

Onder de noemer Figure It Out tonen vijf net afgestudeerde kunstenaars hun werk. Curatoren Anika Hochstenbach en Doris Kolpa maakten de selectie dit jaar. Met hun achtergrond en liefde voor de figuratieve schilderkunst hadden ze tijdens bezoeken aan de Nederlandse kunstacademies vooral oog voor figuratieve schilderijen. Deelnemende kunstenaars: Lotte Koppens, Ania Yilmaz, Sara van Vliet, Lisanne de Witt en Kelly Christogiannis.

Passenger is een internationale grafiektentoonstelling die de wereld van de diepdruk uitlicht en onderzoekt. De tentoonstelling is onderdeel van de landelijke grafiekbiënnale. Deelnemende kunstenaars: Markus Haala (VS), Ilja den Hollander (NL), Patrick Jacobs (VS), Ad Koomans (NL), Erin Kuhn (VS), Kitty van der Veer (NL) en Albert Zwaan (NL).

Pictura Dordrecht is te vinden op de Voorstraat 190 en is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.