DORDRECHT – Dordrecht krijgt een derde Cruyff Court. Op maandag 19 september is de opening van het Cruyff Court Admiraal in de Van Gendtstraat in Wielwijk. De opening vindt toepasselijk plaats tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek en staat in het teken van sport, spel en dans. (Archieffoto Cruyff Court Stadspolders: Stolk Fotografie)

Sportwethouder Marc Merx, directeur Cruyff Foundation Niels Meijer en directeuren en kinderen van de basisscholen De Albatros en de Fontein openen het Cruyff Court om 14.30 uur. Er zijn aansluitend allerlei sport- en spelclinics voor kinderen georganiseerd. Merx is blij met de samenwerking tussen de Cruyff Foundation en de gemeente Dordrecht, met dit nieuwe Cruyff Court als resultaat. “Dit biedt de jeugd in Wielwijk veel sport- en speelplezier. Ze kunnen lekker buiten spelen, leren van elkaar om te gaan met winnen en verliezen en sluiten misschien wel nieuwe vriendschappen. En hoe jonger iemand in aanraking komt met sport en bewegen, hoe groter de kans dat hij/zij dat de rest van zijn leven blijft doen.”

Watertappunt

Bij een goede speelplek hoort natuurlijk ook veel water drinken. De gemeente heeft samen met de GGD ZHZ (JOGG Dordrecht) en Evides gezorgd voor een watertappunt. Een goede voorziening die een toegevoegde waarde heeft voor dit Cruyff Court, de speelplek voor de hele wijk. Dit tappunt wordt ook 19 september geopend door de directeur van Evides. Daarnaast deelt Evides 800 bidons uit aan de kinderen die aanwezig zijn.