DORDRECHT – De groepen 7 en 8 van verschillende Dordtse basisscholen genoten donderdag van een speciaal voor hen door Kiwanis Club Dordrechtgeorganiseerd Kinderconcert in Kunstmin.

Het concert werd verzorgd door de Mariniers Kapel, onder leiding van Arjan Tien. In Kunstmin waren ongeveer vierhonderd kinderen aanwezig. De leerlingen hebben zich kostelijk vermaakt. Ze werden door de ‘spreekstalmeester’ Benjamin Schippers onder meer op een muzikale scheepstocht meegenomen naar Aruba. Halverwege het concert liet Benjamin zien en horen wat de verschillende instrumenten voor geluiden maakten. Op deze muzikale reis kregen de kinderen, die tot de bemanning van het schip behoorden, te maken met rustig weer, storm en piraten. Benjamin kreeg de gehele zaal in beweging. Op deze manier krijgen de kinderen inzicht in het functioneren van een concert in het theater Kunstmin.

De Kiwanis Club hoopt dat de kinderen met veel genoegen aan deze middag zullen terugdenken. Ze kregen na afloop van het concert nog een tasje mee met allerlei ‘goodies’ erin, beschikbaar gesteld door de gemeente en een aantal Dordtse ondernemers.