REGIO – Zaterdag staat in de tweede klasse H de wedstrijd EBOH – Tricht op het programma. Aan de Schenkeldijk wordt om kwart voor drie afgetrapt. Beide ploegen zijn uitstekend aan de competitie begonnen met twee overwinningen en delen met drie teams de koppositie. EBOH won afgelopen zaterdag met 1 – 2 bij het uit de eerste klasse gedegradeerde GRC ’14 en Tricht zegevierde op eigen veld met maar liefst 6 – 0 tegen Altena.

Van onderschatting kan bij de rood-zwarten dus geen sprake zijn begint de achtentwintigjarige Joey Steenbakker zijn betoog. “Vorig seizoen wonnen we uit maar verloren thuis. Het draait daar eigenlijk maar om twee spelers, de spits en een middenvelder. Die spits Timo van Dijken heeft er dit seizoen al zeven inliggen dus die moeten we wel god in de gaten houden. Ik denk dat wij de betere ploeg hebben en vind dat wij zeker op eigen veld moeten winnen. We zitten dit seizoen met een versterkte degradatie maar daar houd ik me helemaal niet mee bezig. We moeten volgens mij voor een plek bij de top vier gaan. We hebben nu vijf wedstrijden op rij gewonnen. Wij hoeven voor niemand onder te doen. Zelfs voor ploegen zoals Roda Boys die veel jongens van buitenaf halen hoeven wij niet bang te zijn.”
“Ik heb er even een tijdje geen zin in gehad maar ik ben op een nieuwe plek terecht gekomen dat bevalt prima. De motivatie is weer helemaal terug. Ik speel nu linker vrije verdediger. Vergeleken met een middenveld plek vind ik dit makkelijker omdat ik meer overzicht heb. Voorin lopen er een paar snelle jongens waar ik prima een lange bal op kwijt kan. Dat hoeft niet persé want ook voetballend hebben we veel te bieden. Papendrecht is voor mij de favoriet en daarachter komen een aantal ploegen waaronder EBOH. We gaan ongetwijfeld nog punten verliezen maar er zit wel veel karakter in deze ploeg. We hebben een gezellige spelersgroep die ook de derde helft goed viert. Ook de jonge jongens, zoals bijvoorbeeld de vorige zaterdag debuterende Julian van Duren, gaan dan mee.”