Een kind heeft veel energie en wil graag bezig zijn. Maar wat kan je samen met je kind doen? Wij hebben een originele activiteit bedacht dat je samen met jouw kinderen kan doen, samen foto’s maken!

Maak een fotoalbum

Kies een thema voor jullie fotoalbum. Het is leuk om een fotoalbum te maken over het thema dat je samen met je kind kunt doen, bijvoorbeeld “Samen op vakantie” of “Samen tafeltennis spelen”. Zoek een plaats om foto’s te nemen. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om jullie beiden tegelijkertijd in beeld te krijgen en dat de lichtval goed is, zodat de foto’s mooi en duidelijk zijn. Neem ook foto’s van objecten, dieren of mensen die bij dit onderwerp horen (bijvoorbeeld een strandfotootje bij het thema “Vakantie”). Geef elke set van twee tot drie foto’s een rekwisiet (een handdoekje, schoonmaakdoosje etc.) die je kunt gebruiken om de foto’s nog origineler te maken. Zorg ervoor dat je de beste kindercamera koopt zodat jouw kind ook kan mee doen aan de pret. Je kan kijken welke camera het beste is, op websites die onafhankelijke tests uitvoeren.

Neem selfies samen

Neem selfies samen en zoek een goede achtergrond voor op je foto. Zorg dat je het moment van de dag opzoekt waarop je ideaal licht hebt om te fotograferen, en zet dan bijvoorbeeld een tafel of stoel in het midden van de ruimte waardoor er meer ruimte is rondom jullie tweeën zodat niet alleen jullie maar ook de rest van de kamer in beeld komt.

Laat je kind verschillende voorwerpen fotograferen

Laat je kind verschillende voorwerpen fotograferen. Verzamel zoveel mogelijk voorwerpen die interessant, mooi of grappig zijn. Let op dat deze gemakkelijk te bewegen zijn en niet makkelijk kapot gaan. Maak foto’s van het voorwerp van alle kanten om te zien hoe het er vanuit verschillende hoeken uitziet. Probeer eerst eens een goede foto te maken van het object: leg het op tafel en maak kleine stapjes naar links en rechts om de perfecte foto’s samen te maken. Vervolgens richt je camera recht op het doelwit en druk je ongeveer 2 seconde lang op de shutter (of indien beschikbaar, gebruik de timer).

Zoek een leuke locatie om te gaan fotograferen

Je kunt het zoeken van een locatie om te fotograferen echt een uitje voor je zoon of dochter maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het hoeft niet per se een grote, bekende plaats te zijn, maar kan ook ergens in de natuur gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De stranden van Zandvoort of Scheveningen.
  • Natuurparken zoals De Hoge Veluwe
  • Bossen waar je doorheen kan wandelen zoals in Drenthe, Het Gooi, het Driebergse Bos en Wolfheze.
  • Steden als Amsterdam die qua fotografie erg interessant zijn maar ook steden zoals Haarlem, Utrecht of Delft met veel historische gebouwen.

Een leuke activiteit om met je kinderen te doen; Samen foto’s maken!

Je zult zien dat het niet alleen leuk is om samen met je kind te fotograferen, maar ook een goede manier om de band te versterken. En wat is er nou leuker dan dat?