DORDRECHT – Na een succesvolle tentoonstelling in museum Twintighoeven, die vorige maand afliep, exposeren twee van de drie beeldend kunstenaars hier nog tot 31 december. Zij vullen het ‘oude met nieuw’ werk aan.

Kunstschilder en galeriehouder Martin Copier legt ruimte, diepte en beweging in zijn schilderijen vast, die stuk voor stuk uitblinken door de ambachtelijke wijze waarop ze zijn samengesteld. Biesboschschilder Vic Gremmer legt zijn verwondering voor de natuur en de Biesbosch, eigenwijs als de schilder is, op zijn eigen wijze op doek of papier vast.

Kenmerkend voor het knusse museum Twintighoeven is de grote aandacht voor de cultuurhistorie en de rijke natuur van de omringende (Dordtse) Biesbosch. De omgeving inspireert kunstenaars tot het maken van schilderijen en andere kunstobjecten en maakt dat zij hun werk graag in dit museum laten zien.

De expositie duurt tot 31 december van dit jaar. Gedurende de tentoonstelling is er ook werk van de kunstenaars te koop. Museum Twintighoeven is gevestigd aan de Noorderelsweg 2a in Dordrecht en geopend op woensdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdagen en zondagen van 12.30 tot 16.00 uur. Buiten deze dagen en tijden ook op afspraak: info@twintighoeven.nl.

Victor Gremmer – Wintertalingen