DORDRECHT – Na twee succesvolle edities van Santa on Tour, maar door corona zonder Santa Run, kan de Rotary Club Dordrecht nu beide evenementen organiseren in de laatste maand van het jaar. Op zaterdag 10 december bellen de Santa’s aan bij tientallen Dordtse adressen om de bewoners te verrassen met mooie cadeaus. Op 16 december leggen weer honderden lopers in Santapakken hun parcours van bijna 3 kilometer door de binnenstad af. (Archieffoto’s: Stolk Fotografie)

De wensen voor volwassenen of kinderen kunnen tot uiterlijk 1 december worden aangemeld via de website www.santaontour.nl. Na een selectie worden de leukste en mooiste wensen uitgekozen waarna op 10 december de Rotary Santa’s de Dordtse wijken ingaan om de wensen in vervulling te laten gaan.

Stadhuis

Na twee jaar afwezigheid kan Rotary Club Dordrecht dit jaar weer een Santa Run organiseren. Die start deze keer op het Stadhuisplein, op vrijdag 16 december om 18.30 uur, met muziek en een warming-up. Het startschot klinkt om 19.00 uur. Na afloop kunnen deelnemers meteen op het plein meedoen aan de Christmas Sing-a-Long die er dan plaatsvindt. Meedoen aan de Santarun is geschikt voor iedereen en kost 7,50 euro per persoon, inclusief een Santapak. Een deel daarvan gaat naar het goede doel van dit jaar: de Voedselbank Dordrecht. Inschrijven kan via de website www.santarudordrecht.nl.