DORDRECHT – De meeste amateurclubs zijn na afgelopen weekend al aan het kerstreces begonnen en hervatten in het weekend van 21 en 22 januari de competitie. EBOH is een uitzondering en heeft ook komend weekend sportieve verplichtingen. De roodzwarten spelen komende zaterdag in de tweede knock-out ronde voor de districtsbeker tegen eersteklasser De Zwerver uit Kinderdijk. Op Sportpark Schenkeldijk wordt om 12.00 uur afgetrapt.

Dat De Zwerver een klasse hoger speelt hoeft geen probleem te vormen voor de ploeg van trainer Patrick Stok. In de poulefase werd al gewonnen van SVW en in de eerste knock-outronde werd Oranje Wit overtuigend uitgeschakeld. Beide ploegen spelen één treetje hoger dan tweedeklasser EBOH. Bovendien zal het voor De Zwerver heel moeilijk worden om het verblijf in de eerste klasse langer dan één seizoen vol te houden. De vorig seizoen via de nacompetitie gepromoveerde Alblasserwaarders pakten uit de eerste elf wedstrijden maar vier punten en staan voorlaatste op de ranglijst.

EBOH doet het in de competitie een stuk beter. Vorige week kwam er een einde aan lange reeks zonder nederlagen. Inclusief de beker duurde die reeks maar liefst dertien wedstrijden. Door die goede resultaten staan de Dordtenaren met 24 punten uit elf wedstrijden op een keurige tweede plaats op de ranglijst. Er wordt dus met vertrouwen uitgekeken naar het bekerduel. “Afgelopen weekend misten we heel veel spelers maar daarvan komen er een aantal van terug,” blikt EBOH-trainer Patrick Stok terug. “Ondanks die afwezigen wonnen we wel met 0-3. Zaterdag beginnen we vroeg, omdat de KNVB misschien wel dacht dat het Nederlands elftal op het WK de troostfinale zou halen. De avond ervoor hebben we ook nog een feestje, omdat onze leider Alex Zondervan 25 jaar getrouwd is. We hebben wel vaker gespeeld na een feestje en meestal pakt dat goed uit. Na zaterdag nemen we twee weken vrij en daarna pakken we het weer op. Wij hebben vierentwintig punten, maar aan onze doelstelling om ons te handhaven verandert niets. Als we in maart nog tweede staan op de ranglijst, dan vind ik dat we vol voor de nacompetitie moeten gaan.”