DORDRECHT – Rond de vijfhonderd toeschouwers zagen zaterdag de Dordrecht Lions in actie komen tegen de Red Eagles uit Den Bosch. Na de nieuwjaarsborrel werd het thuispubliek getrakteerd op een onvergetelijke pot ijshockey. (Foto’s: René Kamps)

Door de afwezigheid van onder andere Milan Boer, Kevin Riedijk en Levy Galjaard, besloot coach Paul Vincent zichzelf en zijn assistent Mitchell Riedijk op te stellen als waardige vervangers. Nieuwe goalie werd Bas van de Brugge, die uiteindelijk The Man of The Match werd. Jared Ray Henderson maakte zijn debuut als speler en slalomde meermaals diverse Eagles voorbij. De coach op het ijs bleek een gouden greep en de Red Eagles werden vanaf de eerste minuten goed onder druk gezet.
Na 20 minuten was het 2-2 en in de tweede periode zou het dan moeten gebeuren. Het werd echter een doelpuntloze strijd met vele mooie acties aan beide kanten.

Het toetje werd de laatste periode. De Red Eagles brachten onverwachts de 2-3 op de borden. Toen vond coach Paul Vincent (48) het welletjes en bracht met een schitterende actie zijn team op 3-3. Het publiek ging op de banken en maakte zich op voor een zinderende finale. Twee minuten later was het al raak en schoot Domynikas Bisturys de 4-3 in de touwen. In de laatste zes minuten gaven de Lions alles en bleef het bij deze stand. Moe en tevreden werd het publiek bedankt.

De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 28 januari tegen de Dragons uit Utrecht.