DORDRECHT – Na ruim een maand winterstop wordt dit weekend begonnen aan de tweede helft van de competitie. In de derde klasse B van het zondagvoetbal staat er al meteen weer een Dordtse derby op het programma. De FC Dordrecht Amateurs ontvangen op de Krommedijk GSC/ODS, aftrap 14.30 uur. Voor GSC/ODS stond er afgelopen zondag al een wedstrijd op het programma. Op eigen veld werd de eerder afgekeurde bekerwedstrijd tegen DSE afgewerkt. De door een griepgolf geteisterde ploeg van trainer Pippy Pruijmboom trok met 2-3 aan het kortste eind en is uitgebekerd.

Voor beide ploegen zijn de belangen groot. FC Dordrecht staat op een gedeelde tweede plek met slechts drie punten achterstand op koploper Bavel. Om mee te blijven doen om promotie moet er gewonnen worden. Voor GSC/ODS zijn de belangen van een heel andere aard. Door de verbeterde resultaten zijn de plaatsen voor directe degradatie ontstegen, maar dreigt nog altijd nacompetitie voor behoud. “We hebben heerlijk kunnen trainen in goede omstandigheden. Ik ben pas drie wedstrijden bezig en daarin hebben we zeven punten gepakt”, blikt Pruijmboom terug op de start van zijn interim-klus. “Daar zijn we tevreden over, maar we moeten verder afstand nemen van de onderste plekken. Halverwege instappen is lastig, maar de meeste jongens kende ik wel. Met de voorzitter heb ik een goed gesprek gehad over volgend seizoen. Ik heb het naar mijn zin, maar eind van de maand hakken we de knoop door na een vervolggesprek. FC Dordrecht Amateurs heb ik een paar keer zien spelen. Zij staan veel hoger op de ranglijst, maar ik vind zo’n wedstrijd een interessante uitdaging.”

FC Dordrecht Amateurs bleef in Nederland, maar had in Maastricht ook een intensief en geslaagd trainingskamp. “Vooraf was GSC/ODS een titelkandidaat, maar zij kenden een valse start”, stelt coach Michael Witman. “Wij gaan uit van onze eigen kwaliteiten. We spelen niet het allerbeste voetbal, maar strijd leveren we wel. In de derby’s halen we goede resultaten. We staan er goed voor en willen zo lang mogelijk meedoen voor promotie. Net zoals GSC/ODS stappen wij volgend seizoen over naar de zaterdag, hopelijk in de tweede klasse.”