ZWIJNDRECHT – Groote Lindt ontvangt zaterdag IFC, de afgetekende koploper in de derde klasse C. Op Sportpark Bakestein wordt om 14.30 uur afgetrapt.

IFC is nog altijd ongeslagen met twaalf overwinningen en slechts één gelijkspel. Groote Lindt volgt de koploper op gepaste afstand, maar doet het met 28 punten uit 13 wedstrijden uitstekend. Afgelopen zaterdag werd met 2-2 gelijkgespeeld bij Oud Beijerland na een 2-0 achterstand. “Ik was zondag bij Feyenoord-PSV met mijn vriend en assistent Martijn Stoof en we grapten tegen elkaar dat het wel erg leek op onze wedstrijd”, begint Groote Lindt-trainer Randall Neeskens. “Wij hadden het betere van het spel, maar moesten ons terug knokken. Net als Arne Slot moet je dan uiteindelijk niet ontevreden zijn met een punt.”

Neeskens ziet IFC als de grote favoriet zaterdag, maar wil zich niet op voorhand neerleggen bij een nederlaag. “In onze eerste wedstrijd tegen IFC pasten we ons aan, maar na twintig minuten stonden we al met 2-0 achter en was het gespeeld. Uiteindelijk verloren we met 4-1. Zij horen op een hoger niveau te spelen en worden net als vorig seizoen weer kampioen denk ik. Ik verheug me wel op zaterdag, want bij IFC spelen een paar vrienden van me, zoals hun topschutter Michael Slingerland. Wij moeten vooral naar ons zelf kijken. De komende twee wedstrijden zijn erg belangrijk voor ons. Eerst tegen IFC en dan naar SSS, dat ook een goede ploeg heeft. Wij zitten op koers om de nacompetitie te spelen. Alles wat we tegen IFC halen, is meegenomen. De kampioen promoveert rechtstreeks, maar ik verwacht dat de nummer twee, drie en vier nacompetitie gaan spelen. We zijn net op de helft van de competitie, dus er kan nog van alles gebeuren. Ik blijf aan als trainer bij De Lindt, net als mijn assistenten Martijn Stoop en Marcel Walters. Dat wordt dan mijn vijfde jaar, wat vrij uniek is, hoor ik van Groote Lindt-mensen. Met Martijn, die al vanaf mijn vierde jaar mijn beste vriend is, en Marcel Walters, die een echte clubjongen is, vormen een goed team.”