DORDRECHT – Tijdens een drugsactie op de Matthijs Marisstraat in Krispijn heeft de politie donderdag een 31-jarige man aangehouden, waarvan vermoed wordt dat hij al enkele jaren dealt in harddrugs. Er werd meerdere malen door melders verwezen naar de opvallende personenauto waarin de verdachte zou rijden tijdens het verhandelen van de harddrugs. (Foto’s: Politie)

Tijdens de drugsactie werd door agenten geconstateerd dat de man aan meerdere personen drugs verkocht. Nadat er enkele kopers aangehouden waren, werd de dealer zelf in zijn woning aangehouden. In die woning werd tijdens een doorzoeking onder andere een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Ook een geldbedrag en de personenauto van de verdachte werden in beslag genomen. Samen met het Openbaar Ministerie zal er gekeken worden of de opbrengst van de handel van de verdachte in drugs in kaart gebracht kan worden en dit teruggevorderd kan worden.

Naast het strafrechtelijke proces zal de gemeente Dordrecht ook in kennis gesteld worden en volgen er ook bestuurlijke maatregelen. Zo zal de verdachte een zogenaamde waarschuwing last onder dwangsom ontvangen. Dit houdt in dat er bij een volgende constatering door de gemeente een dwangsom opgelegd zal worden. Ook wordt er bij dit soort zaken gekeken of de woning eventueel voor een bepaalde periode op slot moet.