ROSMALEN – KiesZon realiseert de ontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van grootschalige zonnestroomprojecten in Nederland. De organisatie doet dit onder andere voor vastgoedontwikkelaars, logistiek dienstverleners en overheidsinstanties. Het maakt niet uit of de zonnestroomprojecten in veldopstelling of op daken gerealiseerd zijn, KiesZon zorgt voor een complete benutting van de zonne-energie.

Tegenwoordig is duurzaamheid belangrijk, zo ook voor bedrijven. Maar investeren in duurzame energievoorzieningen als zonnepanelen is mede door de hoge initiële investering, vaak een brug te ver. Door de opdrachtgever compleet te ontzorgen op het gebied van zonne-energie ligt de drempel lager. Met dit gedachtegoed werd KiesZon in 2009 opgericht door Frank Heijckmann en Gideon Overwater. Veertien jaar later is het gedachtegoed nog even relevant en is KiesZon nog steeds vormgever van de solar revolutie in Nederland.

Optimaal rendement gegarandeerd

Om optimaal rendement van elke zonne-installatie te garanderen houdt KiesZon alle zonnestroomprojecten in haar portfolio in topconditie. Dit doet de organisatie middels eigen exploitatie en onderhoud door haar inhouse Operations & Maintenance afdeling.

KiesZon in cijfers
Medio 2022 installeert KiesZon zonnepaneel nummer 1 miljoen. Sinds haar oprichting in 2009 heeft de organisatie dus al ruimschoots één miljoen zonnepanelen geïnstalleerd. Tel daar 265 duurzame energiecentrales, 295 miljoen kWh groene stroom per jaar en 177 miljoen Kilo CO2 besparing per jaar bij op. Hiermee realiseert de Nederlandse pionier op het gebied van zonne-energie een duurzame toekomst.