DORDRECHT – Voor een theatervoorstelling is ToBe cultuurcentrum op zoek naar verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in Dordrecht. Alle verhalen zijn welkom, maar specifiek is ToBe op zoek naar verhalen over het dagelijks leven en opgroeien in oorlogstijd. Op basis van deze verhalen maken jongeren (12-24 jaar) samen met regisseur Yara van Engelen een voorstelling met de binnenstad van Dordrecht als decor.

ToBe nodigt iedereen uit die iets kan vertellen over de Tweede Wereldoorlog in Dordrecht om op zaterdag 25 maart de verhalen met de jongeren te delen. Op basis van de verhalen maken Dordtse jongeren samen met regisseur Yara van Engelen een voorstelling voor het landelijk project Theater Na de Dam.
Op donderdag 4 mei (Dodenherdenking) gaat de voorstelling van ToBe in première samen met ruim honderd andere voorstellingen in Nederland.

Vertel de verhalen door

Iedereen die een oorlogsverhaal wil vertellen kan contact opnemen met projectleider Roxanne van der Slot via projectbureau@sce.nu. Bellen kan op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur op tel. 078-6133144.

Meespelen in de voorstelling

Jongeren door heel Nederland maken voor Theater Na de Dam voorstellingen over hun eigen stad. Op donderdag 4 mei om 21.00 uur gaan alle voorstellingen tegelijkertijd in première. Jongeren tussen 12 en 24 jaar die mee willen spelen in de voorstelling kunnen zich online aanmelden bij ToBe. Deelnemen als speler kost eenmalig 25 euro en het is mogelijk om dit te betalen met Dordtpas tegoed. Op donderdag 16 maart om 17.30 uur is de eerste repetitie in het Energiehuis.

(Foto: Peter Verheijen)