DORDRECHT – De Dordrecht Lions speelden zaterdagavond in een goedgevulde Sportboulevard de belangrijke ijshockeywedstrijd tegen de Yeti’s uit Breda. Met het oog op de aankomende play-offs was een overwinning noodzakelijk. En die kwam er. (Foto’s en tekst: René Kamps)

In de eerste periode namen de Lions een mooie voorsprong van 3-0 en leek het een makkelijke wedstrijd te worden. De Yeti’s konden geen vuist maken in de daaropvolgende periode en met een 5-1 voorsprong begonnen de teams aan de laatste 20 minuten. Zoals wel vaker werd dit de spannendste en beslissende periode. De Lions waren duidelijke niet scherp genoeg en binnen 10 minuten was het al 5-4. De gasten uit Breda roken bloed en zetten de eindsprint in. Het werden 10 minuten, waarin evenveel gebeurde als in de 50 minuten ervoor. Beide goalies hielden menig schot tegen en zo nu en dan werd er een speler van het ijs gestuurd. Martijn Broerse en Domynikas Bisturys bepaalden uiteindelijk de uitslag op 7-4 voor de Lions.

Vanaf nu spelen de Lions nog eenmaal in Groningen en is het afwachten wat de concurrentie gaat doen in het gevecht om de eerste acht plaatsen die recht geven op de play-offs.