DORDRECHT – Het Havenbedrijf Rotterdam, ook beheerder van de Dordtse Zeehaven, heeft sinds 2017 met Dordrecht Marketing & Partners een sponsorovereenkomst om de maatschappelijke betrokkenheid met de stad te onderstrepen. Het Havenbedrijf Rotterdam wil het maritieme karakter onder de aandacht brengen en bijdragen aan het aantrekkelijk houden van Dordrecht als vestigingsplaats, stad om in te wonen en te werken. Jaarlijks ontvangt Dordrecht Marketing & Partners een financiële bijdrage die wordt ingezet om activiteiten, projecten en evenementen te ondersteunen die de verhouding van Dordrecht met water, de haven, scheepvaart en andere maritieme aspecten aan een breed publiek uitdragen. De Sponsorbijdrageregeling Dordrecht & Water is weer opengesteld. Aanvragen moeten uiterlijk 28 maart zijn ingediend.

Deze sponsorbijdrageregeling kent twee onderdelen. Vijf (kleinere) projecten of organisaties ontvangen op basis van loting een sponsorbijdrage van 1.000 euro.  Twee evenementen of projecten ontvangen elk een sponsorbijdrage van 12.500 euro. De winnaar van deze prijsvraag wordt gekozen door een jury, waarin onder andere vertegenwoordigers van het Havenbedrijf, de gemeente Dordrecht en Dordrecht Marketing zitten. In even jaren wordt het evenement ‘Dordt in Storm’, dat om het dat om het jaar plaatsvindt, ondersteund. In oneven jaren wordt een bijdrage geleverd aan evenementen en activiteiten waarbij de verhouding tussen Dordrecht en water, haven, scheepvaart en/of andere maritieme aspecten een rol spelen.

Alle informatie over Sponsorbijdrageregeling ‘Dordrecht en Water’ is te vinden op de website www.dordrechtenwater.nl. Daar kunnen ook de formulieren om een aanvraag te doen worden gedownload. Daar zijn ook de eerdere winnaars te vinden, waaronder de Dordtse Reddingsbrigade, KNRM en het Dordts Patriciërshuis.