DORDRECHT – In de derde klasse B staat komende zondag opnieuw een stadsderby op het programma. Op Sportpark Reeweg ontvangt SC Emma de amateurs van FC Dordrecht, aftrap twee uur. SC Emma is aan een opmerkelijke serie bezig met vijf overwinningen op rij. De rode lantaarn is ingeruild voor een bijna veilige plek in de middenmoot. Bij FC Dordrecht Amateurs is de situatie precies omgedraaid met vijf verliespartijen op rij. Daardoor raken de topposities in 3B uit beeld.

In punten staan beide ploegen gelijk maar de bezoekers hebben een wedstrijd minder gespeeld. “Voor ons komen er nog zes finales aan. Daar hoort komende zondag ook bij. Met de goede resultaten verbetert ook de sfeer. Afgelopen zondag speelden we vooral voor rust een moeilijke wedstrijd. Pas in de tweede helft ging het draaien, ook doordat we in de rust de puntjes op de i hebben gezet. Zondag moeten we gelijk zo beginnen. Met zijn allen hard werken en dan komen de punten vanzelf. Er zijn wat jongens bijgekomen zoals keeper Serhan Tenekecioglu. Die nieuwe jongens maken ons sterker. Aan onze doelstelling om ons veilig te spelen verandert niets”, vertelt SC Emma aanvoerder Michael Potkamp die komende week eenendertig wordt. De voorhoede speler die afgelopen zondag 1 – 5 won bij GSC/ODS maar niet scoorde is aan zijn vierde jaar Emma bezig na bij FC Dordrecht, Kozakken Boys, Sliedrecht en IFC te hebben gespeeld. “Ik ken de trainer al lang en heb het bij Emma uitstekend naar mijn zin. Emma is een warme club waar het zeker nu we goede resultaten behalen erg gezellig is”, besluit Potkamp zijn betoog.
“Wij snakken echt naar de punten. De laatste weken verliezen van ploegen waar we eerder punten tegen pakten. We staan nu nog net op een veilige plek maar als we blijven verliezen komen we in de problemen. Na de nederlaag tegen Dubbeldam met ruime cijfers zijn we in een dip gekomen. Daarna hadden we drie weken rust en dat kwam heel slecht uit. Vorige week verloren we van de koploper Bavel maar speelden goed. Ook een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht onder 21 ging goed maar tegen Waspik stonden we er niet”, blikt FC Dordrecht-trainer Michael Witman met gemengde gevoelens terug op de afgelopen weken.