DORDRECHT – Op de dag voor Koningsdag, woensdag 26 april, wordt van 19.00 tot 22.30 uur een Koningsconcert gegeven op het Statenplein door de Utrechtse Bigband en de Dordtse zanger Maarten Teekens. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Donuts (foto) uit Dordrecht.

De Utrechtse Bigband is een groep swingende studenten die van ieder optreden een feestje maakt. De band bestaat uit negentien studenten die aan de Universiteit of Hogeschool van Utrecht studeren en daarnaast op hoog niveau met elkaar musiceren. Met hun repertoire brengen ze een breed publiek in aanraking met frisse en moderne visie op jazzmuziek. Ook experimenteert deze bigband met verschillende muziekstijlen en invloeden jazz, soul, funk, en wereldmuziek. Dit komt allemaal terug in het repertoire. De band is dan ook een graag geziene gast op festivals, feesten en ook nu op de avond voor Koningsdag in Dordrecht.

De Donuts is een uit acht musici bestaande (semi-)professionele stageband. Klassiekers uit de muziekgeschiedenis en recente hits worden in verrassende arrangementen uitgevoerd en overgoten met veel energie en entertainment. Luister hieronder naar een voorproefje. Dit swingende concert is gratis toegankelijk.