DORDRECHT – Missie Dordt en het Platform Dordtse kerken organiseren in de week voorafgaand aan Pasen een grote campagne om Dordtenaren welkom te heten in de kerk. Daarnaast delen meer dan tien Dordtse kerken bloemen uit rondom Pasen. De actie is bedoeld als positief signaal vanuit de samenwerkende kerken, om eenzaamheid te bestrijden, iets van Pasen te delen, en een gevoel van welkom in de kerk te delen.

Na de succesvolle actie met Kerst hebben Missie Dordt en het Platform Dordtse Kerken besloten om een vervolg te geven aan de campagne ‘Welkom in de Kerk’ in de vorm van een Paasactie. Deze bestaat uit een campagne en een bloemengroet. De aangemelde kerken variëren qua soort (evangelisch, gereformeerd, katholiek, et cetera), grootte en culturele achtergrond. Volgens Tim van Dijl, initiatiefnemer van het project, is de omvang van de samenwerking bijzonder: “Dit project laat zien dat Dordtse kerken, ondanks de verschillende invalshoeken, zich ook kunnen verenigen.”

Video
De campagne bestaat uit de plaatsing van vijftig A0-displays, een reclamevideo op YouTube, verspreiding van duizenden ansichtkaarten en de plaatsing van advertenties in de media. “Voor het maken van de video hebben we vier Dordtenaren gefilmd in de Augustijnenkerk. In die video vertellen ze waarom zij met Pasen naar de kerk gaan,” aldus van Dijl. In de reclame-uitingen komen deze vier personen telkens terug. Dit zijn vier christenen die verschillen qua huidskleur en geslacht. “Daar is expres voor gekozen om de diversiteit van de kerkleden te benadrukken. Er zijn in Dordrecht zowel kerken met vooral blanke bezoekers, alsook diverse interculturele kerken waar de diensten bijvoorbeeld in het Engels worden gehouden.”
De campagne heeft ook als doel om eenzaamheid in de stad te bestrijden. Met de bloemengroet ontvangen buurtbewoners een positief signaal uit de kerk. “Steeds meer mensen hebben last van eenzaamheid. De kerk wil een warme plek bieden waar mensen zich welkom voelen. Want iedereen is welkom in de kerk.”

De deelnemende kerken worden genoemd op www.kerkenvandordt.nl. Mensen die op zoek zijn naar een kerk kunnen gebruik maken van het overzicht op de site. Ook kunnen mensen daar aangeven of ze in contact willen komen met een kerk. Mensen die meer willen weten over de campagne kunnen contact opnemen met Missie Dordt via coordinator@missiedordt.nl.