DORDRECHT – Eind maart is er gestart met de werkzaamheden aan de Krispijnseweg. Daarbij zijn omleidingen ingesteld. Deze blijken met name voor voetgangers en fietsers niet veilig genoeg, door de werkzaamheden van de nutsbedrijven. Daarom wordt vanaf deze vrijdag het verkeer op het kruispunt met de Brouwersdijk begeleid door verkeerregelaars. De verkeerslichten worden uitgeschakeld. Na het Paasweekend wordt dit deel van de weg helemaal afgesloten voor autoverkeer. Dit vraagt meer voorbereidingstijd en kan daarom niet direct worden ingevoerd. (Archieffoto: Stolk Fotografie)

In de loop van volgende week gaat de Krispijnseweg vanaf de Laan der Verenigde Naties tot het J.P. Heijeplein en tussen Brouwersdijk/Jacob Marisstraat en Prinses Julianaweg/Prinses Margrietstraat helemaal dicht voor autoverkeer. Deze volledige afsluiting zal naar verwachting enkele weken duren. Voetgangers, fietsers, bussen en hulpdiensten kunnen wel gebruik maken van de weg. Verkeersregelaars begeleiden het afgezette gebied dag en nacht. Het benzinestation en de winkels op de Krispijnseweg blijven bereikbaar.

Op www.dordrecht.nl/krispijnseweg is meer informatie te vinden over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Ook is de app ‘Krispijnseweg’ via de App Store of Google Play Store te downloaden om actuele informatie te kunnen bekijken.

Vragen

De lokale fracties van VVD en CDA hebben donderdag gezamenlijk vragen gesteld aan het college van B&W. Over de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers, maar ook over de doorstroming van het autoverkeer. Raadslid Alexander Kuhlmann (VVD): “De verkeerslichten op de kruising Jacob van Ruisdaelstraat – Laan der Verenigde Naties moeten voor de duur van werkzaamheden anders worden afgesteld. De groentijd voor het verkeer vanuit de Jacob van Ruisdaelstraat is nu veel te kort voor het tijdelijk toegenomen omleidingsverkeer. Hierdoor ontstaat er tijdens de spits een lange file in de Jacob van Ruisdaelstraat die terugslaat van via de Albert Neuhuysstraat en de Jacob Marisstraat tot aan start van de omleiding op de Brouwersdijk. Dit maakt deze omleidingsroute onaantrekkelijk, met als bijkomend ongewenst gevolg dat sommige verkeersdeelnemers er alsnog voor kiezen om over de Krispijnseweg te rijden, waardoor gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan.”