DORDRECHT – In de maanden april, mei en juni is op de beneden- en bovenverdieping van café-restaurant Merz aan de Korte Kalkhaven een duo-expositie te zien met de naam ‘Alles vliegt voorbij’ van kunstenaars Angeline Kriek en Annemarie Hoogstad (foto).

Annemarie maakt eigenzinnige, kleurrijke schilderijen met olieverf en houtskool. Ze haalt haar inspiratie uit de natuur, maar ook uit de Dordtse binnenstad. Iedere zomer is ze aan het werkt te zien tijdens het buitenkunst-evenement Kunsthoofd op het Groothoofd. Tijdens de expomaanden in Merz is ze van plan om elke zondagmiddag in de bovenzaal Open Atelier te houden.

Textielkunst

Angeline maakt textielkunst van met name wol. Vol expressie en fascinerend om naar te kijken. En soms ook om te dragen in de vorm van kleding of hoed. Angeline wordt geïnspireerd door de natuur, maar ook door Afrika, waar ze enkele jaren woonde. Het resulteert in kleurrijk werk, soms met een serieuze ondertoon, soms met een knipoog.

Beide kunstenaars werken ook in opdracht. Info: www.annemariehoogstad.nl en www.angelinevilt.nl. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Merz. Omdat een groot deel van de expositie in de bovenzaal plaatsvindt, die soms is afgehuurd, is een telefoontje vooraf aan te raden: tel. 078-6132582.