DORDRECHT – Eind maart is er gestart met de werkzaamheden aan de Krispijnseweg. Daarbij zijn omleidingen ingesteld. Deze blijken met name voor voetgangers en fietsers niet veilig genoeg, door de werkzaamheden van nutsbedrijven. Daarom wordt sinds vrijdag het verkeer op het kruispunt met de Brouwersdijk begeleid door verkeerregelaars. De verkeerslichten worden uitgeschakeld. In de loop van deze week wordt dit deel van de weg helemaal afgesloten voor autoverkeer.

De afsluiting voor auto’s gaat gelden op de Krispijnseweg van de Laan der Verenigde Naties tot het J.P. Heijeplein en tussen Brouwersdijk/Jacob Marisstraat en Prinses Julianaweg/Prinses Margrietstraat. Deze volledige afsluiting zal naar verwachting enkele weken duren. Voetgangers, fietsers, bussen en hulpdiensten kunnen wel gebruik maken van de weg. Verkeersregelaars begeleiden het afgezette gebied dag en nacht. Het benzinestation en de winkels op de Krispijnseweg blijven bereikbaar.
App
Op www.dordrecht.nl/krispijnseweg is meer informatie te vinden over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Ook is de app ‘Krispijnseweg’ via de App Store of Google Play Store te downloaden om actuele informatie te kunnen bekijken.