DORDRECHT – Op vrijwel elk voorbijrijdend bedrijfsbusje van aannemers, loodgieters en schilders zie je het staan: ‘Wij zoeken collega’s’. Ook Rob van der Wolf van Flexschilder.nl Rijnmond, uitzendbureau voor schilders en glaszetters, signaleert natuurlijk het enorme tekort aan vakmensen in deze branches. Hij besloot daar op een onconventionele manier iets aan te gaan doen: zelf deze mensen opleiden.

Voor de opleiding zocht Van der Wolf de samenwerking met Savantis, opleidingsinstituut voor de schildersbranche. “We zijn onlangs met acht man gestart”, vertelt hij. “Zij volgen een opleiding van acht weken. Die bestaat voor een groot gedeelte uit praktijkgericht leren, maar er wordt ook aandacht besteed aan theoretische vakkennis. Hiervoor krijgen de studenten onder andere toegang tot een online leeromgeving. Hier staan theoretische lesmodules voor de studenten klaar die ze, naast de lessen, zelfstandig kunnen behandelen.” Voor deze eerste groep heeft Van der Wolf een mooie praktijkklus gevonden: “Wij zijn bezig het complete complex van Sportclub Emma een schilderbeurt te geven. En het mooie is dat we Cor Rietdijk, Emma-lid én gepensioneerd schilder, bereid hebben gevonden om die gasten te begeleiden.”

Kansje gemist
De ‘doelgroep’ voor de opleiding zijn vooral zij-instromers, zegt Van der Wolf. “Mensen die in het verleden een kansje hebben gemist”, omschrijft hij mooi een deel van hen. Daarnaast zijn het vooral statushouders die op deze manier hun weg vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Natuurlijk heeft Van der Wolf gewoon een (uitzend)bedrijf en een commercieel belang. Tegenover de investering in de opleiding staat dat de leerlingschilders na het behalen van het certificaat niveau 2, waarmee je in de praktijk een aardige basis hebt om je verder te ontwikkelen, in ieder geval nog minimaal acht maanden via het uitzendbureau blijven werken. Voor aanvang tekenen de deelnemers een leerovereenkomst en intentieverklaring.

Motivatie
Bij het opknappen van het onderkomen van de voetbalclub in het Reeland komen alle facetten van het schildersvak voorbij: föhnen, schuren, gronden, plamuren, houtrot aanpakken, aflakken. Na de twee maanden wordt een bekwaamheidstest afgelegd door Savantis en bij geschiktheid krijgen de deelnemers het papiertje. De eerste ervaringen zijn positief, zegt Van der Wolf. “Alles begint natuurlijk met motivatie. Natuurlijk zijn er altijd mensen die een kans als deze niet grijpen en gewoon niet op komen dagen. Maar de club die er nu staat, is gemotiveerd. Er zit er één tussen die al een half uur van tevoren komt opdagen. En sinds de start zijn er nog geen uitvallers.”

Info en aanmelden
Wie geïnteresseerd is in het traject kan contact opnemen Rob van der Wolf via 06-37168693 of r.vanderwolf@flexschilder.nl. Meer info: flexschilder.nl/rijnmond. “Wij zijn ook nog op zoek naar bedrijven in de regio Rijnmond/Drechtsteden die dit project toejuichen en een kandidaat voor minimaal acht maanden willen plaatsen om het geleerde in de praktijk te brengen”, besluit Van der Wolf.