DORDRECHT – Zaterdag ontvangt Oranje Wit in de eerste klasse D Scherpenzeel, de koploper. Op Sportpark Stadspolders wordt om 15.00 uur afgetrapt.

Voor Oranje Wit zijn de belangen groot. De ploeg van oefenmeester Faisal Kadi Wahabi staat nipt op een veilige zevende plek op de ranglijst, maar de verschillen met ploegen die er net onder en boven staan zijn klein. Kadi Wahabi, die na vier seizoenen wordt opgevolgd door oud-speler Björn Vlasblom, wil in ieder geval een eersteklasser achterlaten. “Mijn vertrek is in goed overleg gegaan en ik heb daar geen probleem mee. Na vier seizoenen een nieuw gezicht voor de groep is goed. Ik heb nog geen idee of ik verder wil als trainer. Ik heb een drukke baan, waarin ik ook regelmatig in het buitenland zit. Dat is altijd passen en meten om geen trainingen te missen. Nu zit ik in Italië, maar ik ben op tijd terug voor de training hoor. Mijn werkgever heeft daar gelukkig begrip voor”, is de trainer nog niet vastbesloten over zijn verdere sportieve loopbaan.

De bevlogen oefenmeester ziet zeker kansen voor zijn ploeg tegen de koploper. “Scherpenzeel heeft een heel goed elftal, dat naar ik verwacht ook in de vierde divisie niet uit de toon gaat vallen. We hebben respect voor hen, maar we willen ons wel laten zien. Uit speelden we niet eens zo slecht, hadden nadat we achter kwamen ook nog wel kansen op de gelijkmaker, maar toen wij even niet scherp waren, sloegen zij keihard toe. Dat is tekenend voor een team met veel kwaliteiten. Beide ploegen hebben de punten hard nodig. Scherpenzeel om kampioen te worden en wij zijn nog niet veilig. We moeten vol gas geven om kans te maken op succes. Vorige week dinsdag oefenden wij tegen vierde divisionist WNC en wij wonnen met 5-2. Ik weet dat het om een oefenwedstrijd ging, dus dat zegt niet alles, maar toonde wel aan dat wij niet onder hoeven te doen voor ploegen die op een hoger niveau spelen. Daar moeten we ons maar aan vasthouden. Ons restprogramma is pittig, dus de punten zijn broodnodig.”