DORDRECHT – De in Dordrecht geboren en getogen Gosse Bosma, zoon van Lucienne van der Lans en Wouter Bosma (Luthiers Dordrecht) presenteert zaterdag 6 mei in de Popcentrale zijn eerste solo EP ‘Bodine’.

De 27-jarige muzikant begon op jonge leeftijd met accordeon- en pianoles bij ToBe. Al vrij snel stroomde hij door naar de popschool en speelde in verschillende bandjes als pianist, gitarist en zanger. Na de middelbare school ging Gosse naar de Popacademie in Utrecht waar hij als pianist en zanger samen met medestudenten de band Vokatus vormde. Met Vokatus trad hij onder andere op bij Noorderslag en Appelpop.

The Bunch of Basterds

Sinds 5 jaar speelt Gosse als gitarist in de band ‘The Bunch of Basterds’ die onlangs nog een fantastische show in Bibelot speelden. Na veel wilde muzikale jaren schrijft Gosse nu eigen, Nederlandstalig werk en vertelt met zang en gitaar zijn verhaal. De inspiraties voor de nummers komen uit zijn verleden: slechte ervaringen en goede verhalen en avonturen ‘from a life on the road’. Gosse schrijft in de stijl van Frank Turner en combineert dat met een goed gevoel voor boerenrock.

Zaterdag 6 mei staat Gosse om 20.30 uur in de Popcentrale op het podium en wordt begeleid door Yassir Oostrom (leadgitaar) en Laurent Kleering van Berenbergh (basgitaar). De toegang is 3 euro en kaarten zijn aan de zaal in het Energiehuis verkrijgbaar.