DORDRECHT – Budokai Vleesenbeek heeft afgelopen weekend deelgenomen aan het EK in Sabadell (Spanje) van de World Kyokushin Budokai. De voorbereiding (zowel teamwedstrijd training en persoonlijke trainingen) door Shihan Jan Vleesenbeek en Shihan Ger Hoogeveen voor de Kumite vechters, en de Kata voorbereiding door Sensei Ecem Yuksel, heeft duidelijk zijn uitwerking gehad.
Davy Brand en Ruby Goedhart werden Europees Kampioen bij de volwassenen en Elisa Hoogeveen werd Europees Kampioen bij de jeugd. Verder waren er nog een tweede plaats bij de jeugd voor Jayden Kroonen en 3e plaatsen voor Roxanne Ramselaar (volwassenen) en Kayleigh Altink (jeugd).
De Kata delegatie wist niet in de prijzen te vallen, maar trainer Sensei Ecem Yuksel kijkt met een enorm trots gevoel terug op de verrichtingen van haar team.
Al met al kan Budokai Vleesenbeek terugkijken op een zeer geslaagd Europees Kampioenschap. Een schitterende teamprestatie, waarbij niet alleen de vechters, maar ook de trainers en de rest van het begeleidingsteam aan heeft bijgedragen.
De deelnemers aan het EK waren: Ruby Goedhart, Storm Achttienribbe, Arjan Zuidijk, Roxanne Ramselaar, Ilyes Basci, Kayleigh Altink, Elisa Hoogeveen, Davy Brand, Jovain Kroonen, Jayden Kroonen, Alex van der Molen , Ecem Yuksel, Didjay Stok en Arya Aslan.