ZWIJNDRECHT – Komende zaterdag staat in de derde klasse C de derby ZBC’97-DFC op het programma. Op sportpark Bakestein wordt om 14.30 uur afgetrapt. Voor beide ploegen staat er nog wel één en ander op het spel, omdat er nog punten nodig zijn om het derdeklasser schap te continueren.

Normaal zouden DFC en ZBC’97 al lang veilig zijn met een plek in de middenmoot, maar door de versterkte degradatie is dat nu nog niet het geval. Als de stand van vandaag de eindstand zou zijn, dan zijn DFC, dat zes ploegen onder zich houdt, en de Zwijndrecht Bakestein Combinatie, dat vijf ploegen onder zich weet, net veilig. Het verschil tussen de twee ploegen is maar drie punten, dus ook DFC-trainer Danny Slegers realiseert zich dat er toch nog wel een paar puntjes moeten worden gepakt. “Doordat we in een competitie spelen met dertien ploegen hoeven we er maar vijf onder ons te houden. Maar stel dat we zaterdag verliezen en de concurrentie wint, dan kan het zomaar nog spannend worden. Wij spelen de laatste twee wedstrijden tegen de nummer twee en nummer drie. We pakten in het begin veel punten. Daarna hebben we lopen tobben met geblesseerde spelers. We hebben toen wat jongens eerder uit de jeugd gehaald. Dat is goed uitgepakt. Komende zaterdag missen we door uiteenlopende redenen weer vijf spelers. Als wij zaterdag winnen, dan ben ik er bijna zeker van dat we ons handhaven. Daar moeten wij vol voor gaan, zaterdag is misschien wel dé wedstrijd van het jaar. Dat besef is er bij ons”, stelt DFC-trainer Danny Slegers.

ZBC’97-trainer Robert Mohan is aan zijn vijfde seizoen bezig bij de Bakesteinclub en erop gebrand om niet te degraderen met zijn ervaren ploeg. “Ontmoetingen met DFC zijn voor mij altijd speciaal, omdat ik nog veel mensen ken van mijn tijd dat ik daar trainer was. Dat telt zaterdag niet, dan tellen alleen de punten. Wij spelen nog tegen DFC, Oud-Beijerland en de slotwedstrijd tegen IFC. We hebben nog vier punten nodig en het zou fantastisch zijn als we er zaterdag drie pakken.”