DORDRECHT – Rond de duizend lopers starten vanavond hun zomer sportief tijdens de Zoomer Wantijrun. De lopers starten vanaf de atletiekbaan van Fortius op Sportpark Reeweg, waar om 19.30 uur het startschot wordt gegeven door burgemeester Wouter Kolff voor de 10 Engelse Mijl, om 19.35 uur voor de 5 en om 19.40 uur voor de 10 kilometer. Er is ook een speciale bedrijvenrun van 5 kilometer.

Tijdens de drie afstanden van de Zoomer Wantijrun zullen de lopers genieten van een mooie route langs het Wantij. De weersverwachting doet tot nu toe de naam van deze run eer aan: het belooft een mooie zomeravond te worden met een feestelijke finish op de atletiekbaan van Fortius. Aan de bedrijvenloop doen deze keer tien Dordtse ondernemingen mee, waaronder Nobel’s Dordrecht, Belmar Keukens en Badkamers en titelverdediger To Be Found. Zij strijden om de wisseltrofee.
Met een feestelijke start en finish bij Fortius, tijdsregistratie door RaceTimer, belooft het voor alle deelnemers en supporters een bijzonder goed begin van de zomer te worden. Alle deelnemers ontvangen een medaille. Voor elke afstand, zowel bij de mannen als de vrouwen, winnen de eerste drie een cadeaubon, die beschikbaar worden gesteld door Runnersworld.

Vijfde editie
De opbrengst van de Zoomer Wantijrun komt ten goede aan de organisatie van de DrechtStadLoop en de Stichting Redo. Zoomer Makelaardij is de drijvende kracht achter dit Dordtse event. Edwin Zoomer: “Zoomer Makelaardij draagt sport een warm hart toe. Niet voor niets is onze filosofie ‘De beste start en finish in mooi wonen’. Het is belangrijk om sport en sportieve events in Dordrecht mogelijk te maken. Bijzonder trots zijn wij op de Zoomer Wantijrun, die we nu voor de vijfde keer organiseren. Een gezellige zomeravond-run langs het Wantij met een lokaal goed doel. Dit doen wij met veel plezier vanuit een passie voor het hardlopen en als woonambassadeur van Dordrecht. Mooi om te zien dat de run inmiddels een vast plekje op de Dordtse hardloopkalender heeft veroverd.”
Meer info: www.zoomerwantijrun.nl.