DORDRECHT – Het Drechtsteden Jeugd Orkest (DJO) geeft op zaterdag 1 juli twee Zomerconcerten in Ketel 2 in het Energiehuis aan de Noordendijk 148. Het concert, met klassieke ‘zomerse’ muziek begint om 19.30 uur en 21.00 uur. Het jaarlijkse Zomerconcert is inmiddels een mooie traditie bij ToBe. Kaarten à 5 euro (3,50 euro tot en met 20 jaar) zijn te koop via www.tobe.nl/agenda/.

Tijdens het concert speelt het DJO samen met ongeveer twintig oud-deelnemers en gastmusici ‘zomerse muziek’ en kun je luisteren naar de favoriete muziekstukken van de dirigent. Ook treden de dansers van docente Grace van Gilst op. Het orkest staat onder leiding van dirigent Casper van Nugteren.
Afscheid
Het wordt een extra bijzondere avond omdat het voor dirigent Casper van Nugteren zijn laatste concerten als dirigent van het DJO zijn. Casper, docent fagot en dirigent van het Drechtsteden Jeugdorkest en het Drechtsteden Jeugdensemble gaat met pensioen na een prachtige carrière van 32 jaar bij ToBe.
Het Drechtsteden Jeugdorkest
Het DJO bestaat uit gevorderde muziekleerlingen. Het orkest, dat regionale en landelijke bekendheid heeft, houdt zich bezig met het klassieke symfonische repertoire. Ze repeteren iedere vrijdagavond in het Energiehuis. Meer informatie over het Drechtsteden Jeugdorkest is te vinden op www.tobe.nl.
Fotobijschrift: Nieuwjaarsconcert DJO. (Foto: Danny van der Weck)