DORDRECHT – In het Dordrechts Museum is de tentoonstelling A room with a view geopend voor het publiek. In deze vernieuwende tentoonstelling laat het museum een internationaal collectief van zes jonge ontwerpers aan het woord.

Bruno Baietto, Teresa Fernández-Pello, Clara Schweers, Ceola Tunstall-Behrens, Alex Werth en Te-Yen Hsu combineren hun eigen werk met kunst- en gebruiksvoorwerpen uit de rijke Collectie Dordrecht. Van schilderijen en archeologische vondsten tot zilver, glas en een speelautomaat. Met deze bijzondere combinaties van oud en nieuw creëren de zes ontwerpers een tentoonstelling waarbij zij hedendaagse thema’s onder de loep nemen. Zo bevragen zij de bezoekers over onder andere duurzaamheid, maakbaarheid, gender, technologie en religie.

Is ons dagelijks leven eigenlijk wel zo alledaags?

“Wij zijn ontzettend blij met deze vernieuwende tentoonstelling. Als museum willen we midden in de maatschappij staan en een bijdrage leveren aan een wereld waarin de actualiteit en het verleden vanuit meerdere perspectieven worden bezien. Daarbij geven wij jonge makers graag een podium. Nooit eerder vroegen wij een collectief van jonge internationale ontwerpers om hun visie op onze rijke collectie te geven. Het resultaat is een tentoonstelling die lang in je gedachten blijft hangen, die je echt doet nadenken over dagelijkse thema’s en die interessant is voor alle leeftijden”, aldus Femke Hameetman, artistiek directeur Dordrechts Museum.

In A room with a view worden bezoekers niet alleen uitgedaagd na te denken en te kijken, maar ook om zelf aan de slag te gaan. Door de gehele tentoonstelling zijn er verschillende interactieve elementen te vinden om zo spelenderwijs bezig te zijn met de hedendaagse thema’s. Op woensdag, zaterdag en zondagmiddag zullen de ontwerpers zelf ook aanwezig zijn. Zij gaan dan met het publiek in gesprek, bijvoorbeeld tijdens de workshops die ze organiseren als onderdeel van de tentoonstelling. Maar ook wanneer er geen speciale activiteiten zijn, valt in A room with a view veel te doen en beleven in het educatieatelier op zaal en met het doe-blad gevuld met uiteenlopende opdrachten.

Dit is de eerste van drie tentoonstelling hedendaagse kunst die dit jaar in het Dordrechts Museum openen. Met deze drie tentoonstellingen van veelbelovende en toonaangevende kunstenaars, kunnen liefhebbers van hedendaagse kunst hun hart ophalen in het museum dit jaar. Naast A room with a view is het werk van Evelyn Taocheng Wang vanaf 17 september te zien en Kiss my soul vanaf 15 oktober.
A room with a view is te zien van 25 juni tot en met 14 januari in het Dordrechts Museum.