DORDRECHT – Na het grote succes van vorig jaar kon het niet anders dat er ook deze Big Rivers-zondag een gospelconcert is in de Grotekerkstuin. En net als vorig jaar is Elijah Gospel & Soul de passie-, soul- en power-volle muziekmotor achter het gospelfeestje. Speciaal voor deze show zal Elijah begeleid worden op het Hammond-orgel met voetbas en door drummer Mischa Porte (onder andere Douwe Bob) en gitarist Will Sophie (onder andere Loïs Lane).

Een optreden van Elijah Gospel & Soul Choir staat voor energie en plezier. Maar naast swingend en spetterend kan het koor het ook over een ingetogen boeg gooien. Het repertoire is breed en variërend van traditionele gospel en wereldberoemde soulhits tot bekende popsongs en zuidelijke blues. Wie kennismaakt met Elijah kan niet stil blijven zitten. Dit gospelkoor onder leiding van dirigent Trea Kuijsten sprankelt en swingt. De begeleidingsband wordt geleid door Govert van der Kolm.

Bij een gospelconcert hoort ook een voorganger. Bij deze bijeenkomst in de tuin van de Grote Kerk is dat Evelien Plezier van de Wilhelminakerk.

Zondag 9 juli, 13.30-14.30 uur, Grote Kerk Dordt Centraal Stage. Toegang: gratis.