DORDRECHT – Met maar liefst 601 deelnemers heeft het open toernooi van tennis- en padelvereniging CC, dat jaarlijks in de zomer plaatsvindt, een nieuw ‘clubrecord’ geboekt. “We hebben in de boeken terug zitten kijken en niet zo’n aantal terug weten te vinden. Het hoogste was, tot dit jaar, 509”, vertelt Leon Hageman. Hij en Chris van Dijl zijn de toernooileiders van het sportevenement dat deze week bij CC plaatsvindt: het Hartman Local Crew CC Open Toernooi (voor zowel tennis- als padelspelers).

Nog tot en met zondag (30 juli) vinden er bij de sportclub, die over tien tennisbanen en drie padelbanen beschikt, vele wedstrijden plaats. In totaal doen er 415 tennissers mee en 184 padelspelers. Het betreft een zogeheten open toernooi, dus ook spelers van ‘buiten CC’ die lid zijn van de KNLTB, de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond, kunnen deelnemen. En dat gebeurt volop! Spelers komen uit het hele land. “Amsterdam en Deventer bijvoorbeeld”, vertelt Leon. “Het open toernooi van CC heeft inmiddels een aardige reputatie opgebouwd in al die jaren. Daarnaast heeft de ‘sterkte’ van de P250, dat is het aantal punten dat er te behalen valt, grote aantrekkingskracht op de spelers. Zo zijn er maar liefst twaalf padelspelers uit de top 50 van Nederland actief tijdens het open toernooi.” De P250 Padel CC Open wordt voor de derde keer bij de Dordtse sportclub gehouden. “De eisen om het te mogen organiseren, zijn dit jaar aangescherpt dus het is best wel iets unieks.”

Feestavond
Aan het open toernooi, zowel bij de tennis als de padel, doen spelers van alle niveaus mee, van gevorderden tot beginners. “Bij de tennis zijn er enkel-, dubbel- en mixwedstrijden. Bij de padel zijn dat dubbel- en mixdubbel-wedstrijden.” Met zo’n groot deelnemersveld was het best een gepuzzel om het wedstrijdprogramma rond te krijgen, beamen de toernooileiders. “Maar het is gelukt en de weersvoorspelling voor deze week ziet er al beter uit dan er vorige week werd voorspeld.” Daarnaast beschikken de twee toernooileiders over de nodige ervaring. Dit is maar liefst het twaalfde organisatiejaar voor Chris en het achtste jaar voor Leon. Vaste ‘onderdeel’ van de open toernooi-week is natuurlijk de feestavond, op de vrijdagavond, waarop drie dj’s muziek komen draaien. Altijd een daverend succes. En het hangt nog een beetje van het weer af, maar ook op de finaledag op zondag, is het volle bak op het tennispark van CC aan de Schenkeldijk 13. De toernooileiders, ondersteund door twaalf vrijwilligers, hebben er in ieder geval weer alles aan gedaan om er een onvergetelijk sportief evenement van te maken.

Meer weten over tennis- en padelvereniging CC, die vorig jaar zijn 100-jarig bestaan vierde, zie dan www.tennisverenigingcc.nl of de Facebookpagina Tennis- en padelvereniging CC. Toeschouwers zijn tijdens het open toernooi van harte welkom.