DORDRECHT – Iedereen kan na de zomervakantie bij ToBe komen DJ’en, striptekenen, hiphoppen, theater maken of aan een van de andere 230 cursussen meedoen. Nieuw dit seizoen zijn UkeleleKlas, Media Lab en Mode Maak Je Zelf. Alle cursussen van ToBe in het Energiehuis en de Koloriet (Krispijn) zijn online te vinden via de Cursusvinder, inschrijven is nu al mogelijk.
ToBe biedt in Dordrecht voor iedereen kunst en cultuur activiteiten aan in het Energiehuis en in wijkcentrum Koloriet. Er zijn cursussen te volgen in dans, theater, muziek en kunst & design. Op zondag 20 augustus heeft ToBe Open Dag in het Energiehuis aan de Noordendijk 148. Van 10.00 tot 14.00 uur zijn gratis activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar. De cursussen starten twee weken daarna, in de week van maandag 4 september. Het is op de Open Dag mogelijk om direct aan te melden.

Nieuw
Voor wie zelf kleding wil leren ontwerpen en maken start op woensdag 6 september Mode maak je zelf (11-18 jaar). Op vrijdag 8 september start de nieuwe cursus Media Lab (9-13 jaar) waar kunst en digitale media samenkomen. Ook nieuw is de UkeleleKlas (6-12 jaar) voor kinderen die op een instrument willen leren spelen dat ze overal mee naartoe kunnen nemen.

Dordtpas
Voor cursisten en gezinnen met een beperkt budget is het mogelijk om bij ToBe te betalen met het tegoed van de Dordtpas of om een tegemoetkoming in het cursusgeld te krijgen via Stichting Leergeld. Kijk op tobe.nl/tegemoetkoming-lesgeld.