DORDRECHT – Het Schuim Bierfestival strijkt dit jaar weer neer in de tuin van Schouwburg Kunstmin. Schaf je Schuim-bierglas aan en geniet van diverse speciaalbieren van topbrouwers, lekker eten en gezellige deuntjes op de laatste septemberzondag.

Op 24 september is het tijd voor de zevende editie van het Schuim Bierfestival.. Toegang is gratis. Voor het proeven van de bieren moet een speciaal Schuim-festivalglas worden gekocht (glazen van eerdere edities zijn niet toegestaan). Hiermee kan de bezoeker bieren laten tappen bij de verschillende brouwers. Dit jaar markeert ook de terugkeer van het festivalbier. De organisatie brouwt zelf een bier in samenwerking met brouwerij Ebontree, waarin kruiden uit de tuin van Stadslandskas De Oude Beer worden verwerkt. De bieren en het eten kunnen dit jaar betaald worden met Schuim-munten die bij het verkooppunt op het festival te verkrijgen zijn. Overige consumpties als wijntjes, frisjes en borrelplankjes kunnen gepind worden bij Kunstmin. Op de achtergrond klinken de deuntjes van de huis-DJ.

Line-up

De bier line-up van dit jaar is tot nu toe: Ebontree uit Dordrecht, White Dog Brewery uit Dordrecht, Dutch Fox Brewery uit Steenbergen, Brouwerij Lost uit Uitgeest en Crooked Spider uit Wassenaar. Meer namen worden bekend gemaakt in de aanloop naar het festival. Hou hiervoor de website www.schuimbierfestival.nl en de social media in de gaten. Op de dag zelf kosten een glas plus drie muntjes 17,50 euro en losse muntjes 3 euro. Wie vooraf glas en muntjes bestelt op de site krijgt ‘vroegboekvoordeel’.