DORDRECHT – De Finse tenor/gitarist Allan Raffaele en de Nederlandse contra-alt Jessica Stakenburg geven donderdag 31 augustus een bijzonder, eenmalig optreden bij Rebel Rebel aan de Houttuinen.

Raffaele en Stakenburg leerden elkaar kennen tijdens het Savonlinna Opera Festival in Finland. De muzikale vonk sloeg meteen over en het idee om als duo concerten te geven was geboren. Aangezien Raffaele half Italiaans is, zit de Italiaanse muziek hem in het bloed. Hij is naast klassiek tenor ook geschoold als gitarist en heeft gestudeerd aan de Sybelius Academy in Helsinki. Via het Erasmus-programma werd hij geselecteerd om zijn laatste jaar van de Master aan het conservatorium van Santa Cecilia in Rome te volgen in de klas van tenor Claudio Di Segni. Raffaele heeft onder andere gezongen in het koor van de Nationale Opera in Helsinki en het Savonlinna Opera Festival. Verder was hij te horen tijdens verschillende uitvoeringen van de Sybelius Academy en op tal van staatsbezoeken in het presidentieel paleis.

Operadroom

Na een acteerstudie besloot de Dordtse Stakenburg haar droom om operazangeres te worden te volgen. Zij heeft haar Bachelor en Master behaald aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en vervolgde haar opleiding aan de Internationale Opera Academy in Gent, België. Momenteel is ze als soliste te zien in de productie Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny in de Nationale Opera in Amsterdam. Verder is Stakenburg onder andere een veelgevraagd zangeres bij Opera Ballet Vlaanderen in Antwerpen en Gent en heeft ze diverse producties mogen doen in samenwerking met Muziektheater Hollands Diep in Dordrecht.

 Aanvang: 20.30 uur. Meer informatie en kaarten (11 euro): www.rebelrebelcafe.nl.

 

Op de foto: De Dordtse operazangeres Jessica Stakenburg geeft donderdagavond een bijzonder concert met tenor/gitarist Allan Raffaele bij Rebel Rebel.