DORDRECHT – Komende zaterdag staat de wedstrijd EBOH-Streefkerk op het programma in de tweede klasse F. Aan de Schenkeldijk wordt om 14.45 uur afgetrapt. EBOH is spectaculair aan de competitie begonnen. In twee wedstrijden werden maar liefst acht goals gemaakt, minpuntje is wel dat de rood-zwarten er ook al zeven tegen kregen.

De formatie van de trainers Patrick Stok en Jeffrey Monster gaan uit van een aanvallend concept. De openingswedstrijd tegen De Alblas leverde een schitterend spektakel op, waarin EBOH met 4-3 aan het langste eind trok. Afgelopen zaterdag was er een 4-4 gelijkspel bij het Ambachtse IFC. Voor het eerst in vijftig wedstrijden leek IFC een nederlaag te gaan leiden. Door twee doelpunten van Jerry van Ingen en aanvoerder Noël Goossen repareerde EBOH een 1-0 achterstand. De 1-4 voorsprong was niet voldoende om de drie punten mee naar Dordrecht te nemen, want de eindstand kwam uit op 4-4. Trainer Patrick Stok baalde van de puntentelling die voor hem als een nederlaag voelde. “Wij hadden de eerste helft echt de controle en gingen volkomen terecht met een 1-3 voorsprong de rust in. In de tweede helft gingen zij aanvallender spelen en kwamen wij onder grote druk te staan. Als je van tevoren zegt dat je een punt pakt bij IFC, dan teken je daarvoor. Nu overheerste bij ons toch de teleurstelling dat wij niet wonnen. Wij proberen altijd met druk naar voren, maar soms dwingt een tegenstander een andere benadering af. Komende zaterdag verwacht ik tegen Streefkerk een heel andere wedstrijd. Zij hebben na twee dikke nederlagen nog geen punten, hoewel dat niet alles zegt. EBOH heeft handhaving als doelstelling, maar de spelers en technische staf willen meer. Ik vind ons als ploeg sterker dan vorig seizoen, maar ook deze competitie is veel sterker. Met Oranje Wit, De Zwerver, Spartaan 20 en CVV ontmoeten we vier ploegen die gedegradeerd zijn uit de eerste klasse. Naar dat niveau willen wij uiteindelijk ook. Maar daar komen is geen makkelijke klus, als we daar eenmaal zijn verwacht ik dat niet uit de toon te vallen”, steekt Patrick Stok zijn ambitie niet onder stoelen of banken.