DORDRECHT – Op de hoek Aquamarijnweg-Van der Dussenstraat op DistriPark Dordrecht wordt in 2024 een AZC gevestigd. De verwachting is dat daar de komende tien jaar gemiddeld steeds ruim 500 asielzoekers worden opgevangen. Om die reden worden er in de directe omgeving verschillende maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Bij wijze van proef zal het COA de eerste zes maanden vier keer per dag een pendelbusje laten rijden naar verschillende plekken in de stad. Maar veel bewoners zullen ook per fiets op stap gaan vanuit het asielzoekerscentrum. (Foto’s: Stolk Fotografie).

Verkeersmaatregelen die genomen worden zijn onder meer het veiliger maken van de (recent aangelegde) route via de Burgemeester van der Leestraat en de Rijksstraatweg en die via bedrijventerrein Dordtse Kil 3. Onder meer de kruisingen van de Aquamarijnweg met de Heliotroopring, de Wieldrechtse Zeedijk en de Van der Dussenstraat worden aangepast. Hiermee wordt de snelheid van het autoverkeer op dit traject teruggedrongen.

Oversteek
Met name op de oversteekplaats op de Wieldrechtse Zeedijk-Aquamarijnweg valt veiligheidswinst te behalen, blijkt uit de cijfers. Alleen al in de periode vanaf januari 2022 vond hier vier keer een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietser, waarvan één keer, in augustus vorig jaar, met dodelijke afloop.