DORDRECHT – De Harmonie Municipale de Lille-Centre is zaterdag 4 november te gast bij Phil Good voor ‘een bijzonder concert met een Franse slag’.

De orkesten kennen elkaar van een eerdere uitwisseling en hebben elkaar weer gevonden. Op 4 november is het Franse orkest te gast bij Phil Good in Fidus Muziekcentrum aan de Spirea 7 in Dordrecht. De week erna reist Phil Good naar Lille. De muzikanten trakteren elkaar voorafgaand aan het concert op een stadswandeling in Dordrecht en een week later in Lille om in de stemming te komen. Het blijkt dat er veel overeenkomsten zijn. Beide harmonieorkesten hebben meer dan vijftig muzikanten en een divers repertoire, variërend van licht klassiek tot musical en van mars tot filmmuziek.

Veelzijdig

De Harmonie uit Lille staat onder leiding van de dirigenten Danièle Sicchio-Bailleul en Eric Segers. De dirigent van Phil Good, onderdeel van het Dordrechts Philharmonisch, is Jos den Boer. Beide orkesten zullen tijdens het Phil Lille Concert hun veelzijdigheid laten horen met een mooie mix van muziekstijlen.

Kaarten

Entree: 10 euro (inclusief consumptie). Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of te bestellen via www.dpho.nl/kaartverkoop. Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.30 uur).