ZWIJNDRECHT – Het eerste Heeren van Eijck-oefentoernooi was een succes voor Wit Blauw/Green Organics uit Kampen, dat eerder het Klinktoernooi in 2022 won. In een spannende finale versloegen ze Velocitas uit Leiderdorp met 15-13, terwijl Albatros de derde plaats veroverde door ONDO uit ’s Gravenzande met 19-18 te verslaan. ( actiefoto: Martin Hulsman / uit de wedstrijd Albatros 1 – Wit Blauw/Green Organics 1 bij het Heeren van Eijck-zaaltoernooi).

De middagwedstrijden waren boeiend, met een dappere inspanning van het team van Ed van der Steen, ondanks een 13-21 nederlaag tegen Wit Blauw. Albatros’ reserves wonnen met 18-17 van de reserves uit Kampen, terwijl het team van Thomas van den Bosch enkele A-spelers moeiteloos inzette.

Voorzitter Max van de Pol en sponsor Leon Teunissen reikten de prijzen en cheques uit, waarbij de toernooiorganisatie en vrijwilligers werden geprezen. Het publiek op de tribunes zorgde voor een geweldige sfeer. Na de prijsuitreiking werd de vernieuwde kantine gebruikt voor een gezellig feestje.

Voor het toernooi speelden verschillende Albatros-teams oefenwedstrijden. De dag begon goed voor Senioren 3 en 4 tegen Refleks 3 en 4, met veel doelpunten. A1 en B1 oefenden met schotklok in de Develsteinhal, terwijl andere teams ook in actie kwamen en zich voorbereidden op het nieuwe seizoen.