DORDRECHT – Zondag 5 november viert de DrechtStadLoop – Agro Delta halve marathon zijn derde lustrum op het Statenplein. Publiek is welkom voor aanmoediging. Meedoen kan ook nog. Inschrijven op de website kan tot zondag 09.00 uur.  

Het programma:

13.00 uur: 400 meter frame runners race

13.10 uur: 400 meter gro-up puppy run

13.20 uur: 2.000 meter gro-up jeugdloop

13.45 uur: Agro Delta halve marathon

13.55 uur: 5 km Dental Clinics prestatieloop

13.55: 5 km Albert Schweitzer bedrijvenloop

14.00 uur: 10 km Zoomer Makelaardij prestatieloop

14.00 uur: 10 km Albert Schweitzer bedrijvenloop

De opbrengt van het goede doel van de vijftiende DrechtStadLoop gaat dit jaar naar het nieuwe camerasysteem voor afdeling Neonatologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Op deze afdeling verblijven te vroeggeboren en zieke baby’s. De ouders zijn zo vaak als mogelijk op bezoek bij hun kind, maar hebben gelukkig ook buiten het ziekenhuisthuis de mogelijkheid hun baby via een webcam te bekijken in een online ouderportaal. Deze service wordt enorm gewaardeerd. De beelden bieden nabijheid en geruststelling. Maar het systeem is technisch gezien verouderd en er is behoefte ontstaan aan meer mogelijkheden. Neonatologieverpleegkundige Sander Hoogland nam het initiatief tot vernieuwing.

De oproep van de organisatie is om met de fiets of het OV naar de binnenstad te komen. Verkeer de stad uit wordt verzocht de voorgestelde rode routes te volgen: