Begin je binnenkort met een groot verbouwproject in je woning? Of wil je flink gaan opruimen in huis, waarbij je grote objecten als meubels, fitnessapparatuur of andere zaken wilt weggooien? Het huren van een afvalcontainer biedt in dat geval uitkomst. Wat zijn echter de voordelen van afvalcontainer verhuur? We zetten de voornaamste redenen om te kiezen voor een afvalcontainer op een rij.

Afvalcontainerverhuur bespaart je aanzienlijk aan tijd

Bij ieder project komt al snel een behoorlijke hoeveelheid aan afval om de hoek kijken. Als je hiervoor iedere keer heen en weer naar het afvalbrengstation rijdt, raak je aanzienlijk veel tijd kwijt. Niet alleen het rijden naar het station, maar ook het in- en uitladen van het afval neemt tijd in beslag. Bovendien is afval wegbrengen bij een vuilplaats ook niet in alle gevallen gratis. De kosten zijn onder andere afhankelijk van het soort afval, de hoeveelheid en hoe vaak je naar het afvalbrengstation rijdt.

Volop ruimte in de afvalcontainer

Als je zelf het afval naar de vuilstort brengt, zit je auto al vrij snel vol. Grote meubels passen bijvoorbeeld niet in de wagen. Je kunt een aanhanger huren, maar dit brengt kosten met zich mee. Bovendien dien je ook bij veel spullen in dat geval een aantal keer heen en weer te rijden. Door een afvalcontainer te huren plaats je eenvoudig al het afval in één keer in de container. De afvalcontainers zijn bovendien in verschillende maten verkrijgbaar. Is de afvalcontainer vol? Dan laat je de bak eenvoudigweg omwisselen voor een nieuwe afvalcontainer.

Het gemak van een afvalcontainer huren

Het huren van een afvalcontainer is gemakkelijk. Op de website geef je aan op welke dag de bak geplaatst moet worden. In de meeste gevallen kan dit zelfs al op de volgende (werk)dag. Vervolgens mag de bak acht weken lang huurvrij blijven staan. Uiteraard kan korter of langer ook. Zodra je klaar bent, bel je simpelweg op met het verhuurbedrijf en nemen zij de bak mee naar de vuilstort. Door op deze wijze het afval af te voeren, werk je bovendien veiliger tijdens het project. Overtollig afval blijft namelijk niet rondslingeren, maar vindt meteen een goede plek in de afvalcontainer.

De voordelige tarieven van een afvalcontainer huren

Het huren van een afvalcontainer is voordeliger dan je denkt. De prijzen zijn afhankelijk van het soort afvalcontainer dat je inhuurt en de grootte van de bak. Sommige afvalsoorten zijn namelijk gemakkelijker te recyclen dan andere, waardoor de verwerkingskosten lager zijn. Zo is een afvalcontainer voor groenafval, hout of puin goedkoper dan een container voor dakafval. Bedenk van tevoren met welke afvalstromen je te maken krijgt, hoe je deze het beste kunt scheiden en hoeveel ruimte het afval inneemt. Zo kun je op een slimme manier voordelig een afvalcontainer huren.