DORDRECHT – Het Leerpark heeft sinds kort een nieuwe wijkagent. Tot nu toe was het gebied, dat zich vooral kenmerkt door een combinatie van onderwijs en wonen, onderdeel van de ‘politiewijk’ Reeland. Nieuw is dat wijkagent Marieke de Lang zich nu helemaal richt op het Leerpark. Tijd voor een kennismaking in vijf vragen. (Foto: Politie )

Wil je je even kort voorstellen?
“Natuurlijk. Ik ben Marieke de Lang, 30 jaar. Ik ben sinds 2013 werkzaam bij de politie, waarvan de laatste 3,5 jaar in Dordrecht. Daarvoor heb ik op een ander basisteam gewerkt.”

Wat het Leerpark anders dan je eerdere werkgebieden?
“De afgelopen jaren heb ik op de Noodhulp gewerkt in Hellevoetsluis en Brielle, maar de laatste jaren dus voornamelijk in Dordrecht. De meeste wijken van Dordrecht ken ik hierdoor goed. Veel jongeren uit alle wijken van Dordrecht komen samen op het Leerpark. Dat maakt het Leerpark ook een bijzondere plek. Het is een hele kleine wijk, maar daarin in is veel te vinden. Je kunt er wonen, werken en studeren op een vierkante meter.”

Welke specifieke zaken verdienen er de aandacht en hoe zie jij je rol als wijkagent?
“Eigenlijk wil ik de focus op het hele Leerpark leggen. Sommige dagen ben ik veel in de weer met de jeugd en de scholen, andere dagen leg ik meer de nadruk op verkeer of ben ik bezig met een diefstal of een woninginbraak. Ik werk vooral aan zichtbaarheid en aanspreekbaarheid. Ik hoop dat bewoners en de anderen die op het Leerpark aanwezig zijn dit opmerken. Ik wil er zijn voor iedereen en werk vooral op dit moment aan de verbindingen tussen verschillende ketenpartners. Denk bijvoorbeeld aan de samenwerking met de wijkmanager van de Gemeente Dordrecht of de jongerenwerkers op het Leerpark.”
Heb je al een beetje kennis gemaakt met de scholieren, bewoners en ondernemers op het Leerpark?
“Ja, ik denk dat ik wel kan stellen dat ik met de meesten zeker al kennis heb gemaakt en is dat niet het geval: zoek me vooral op of laat een bericht achter via het politietelefoonnummer 0900-8844.”

Hoe kunnen de mensen je benaderen?
“Ze kunnen me op straat aanspreken of een bericht achterlaten via Instagram @wijkagent_Leerpark1. Daarnaast houd ik iedere eerste woensdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur spreekuur, op het Leerparkpromenade 320. Buurtbewoners, scholieren en anderen zijn van harte welkom met vragen, om zorgen te uiten of informatie te delen.”