DORDRECHT – Na drie voorrondes staat zaterdag 16 december de halve finale van de Grote Prijs op het programma. Tijdens deze halve finale strijden de winnaars van de publieksprijs, die ze wonnen door het meest enthousiaste publiek mee te nemen, om een plekje in de finale van de bandcompetitie. Apollo’s Fortress viel af in de voorrondes, maar ontving van de jury een Wildcard en mocht ook door naar de halve finale. (Foto’s: Danny van der Weck)

De volgende bands proberen zich zaterdag vanaf 20.30 uur in de Popcentrale naar de finale te spelen. Publiek kan er gratis bij zijn. De finale, waarvoor de bands Grey Nomad, The Harmless en Rectum Stretchers al zijn geplaatst, vindt op zaterdag 23 december plaats bij Poppodium Bibelot.

Off the Floor (hoofdfoto)
Deze lokale funkband begint naam te maken in de Dordtse scene. Eerder dit jaar stond de band op het podium op Wantijpop en in de Biesboschhallen tijdens het indoor festival ‘de Werf’. De band speelt toegankelijke muziek met invloeden uit pop, rock, funk en theatermuziek. Reken er maar op dat met deze groove ook jouw voetjes van de vloer gaan!

After Elmer
After Elmer sleutelt al vier jaar met succes aan hun frisse interpretatie van het punk-genre: de verslavende hooks van de zeroes poppunk? Yes please! Onderbroekenlol en liedjes over gebroken tienerharten? Not so much. De band haalt energie uit slimme teksten over het bijbenen van de wereld om hen heen en levert ze af in snoeiharde songs.

Apollo’s Fortress
Deze Rotterdamse band zag het levenslicht in de zomer van 2022, maar brachten in maart 2023 hun debuutsingle ‘To Irritate’ uit en zijn nu al klaar voor de podia. Ze spelen toegankelijke pop/rock met toegankelijke teksten over het dagelijks leven. De band weet hiermee een goede mix te creëren tussen krachtige gitaren. strakke drumpartijen en punchy baslijnen.

Zoekhetuitman
Zoekhetuitman is een recht-toe-recht-aan punkgroep. Ze spelen strakke nummers met uiteenlopende teksten. Bijvoorbeeld over hun aversie tegen studeren en dingen die in de fik moeten vliegen. Ze zetten een energieke en lompe show neer waar je met een piep in je oren weer van vertrekt.

Prijzenpakket
De winnende finaleband wint een prijzenpakket met hierin onder andere een optreden op Wantijpop, studiotijd, een custom drumvel en nog veel meer.

De talentenjacht wordt mede mogelijk gemaakt door ProSound Media, Bibelot, Wantijpop, Noordpark Festival, Rotterdam Drum Department, Music Department en Spandoekstore.